gedenkteken van CorTen staal met glazen tekstplaat.

gedenkteken van CorTen staal met glazen tekstplaat

Corten Staal, Glas, Particulier

Gedenkteken van CorTen staal met glazen tekstplaat.

De ruwe versie van dit gedenkteken is ontworpen door glaskunstenaar Wout Zijp, de detailuitvoering en het technische ontwerp, de opbouw en het plaatsen zijn verzorgt door Maroza. De omranding en de steunen voor het glas zijn gemaakt van Cor Ten staal, dit speciale staal krijgt een mooie roestbruine kleur. De belangrijkste eigenschap van dit materiaal is dat het niet verder roest, de bruine laag zorgt er voor dat de elementen het materiaal niet verder aantasten.

Het liggende gedeelte is opgevuld met vulkanisch split, in het split zijn krisallen bollen geplaats die een symbolische betekenis hebben. De 5 bollen staan symbool voor de 5 x 10 jaar huwelijk en liggen verdeeld op het liggende gedeelte als levenspad. Het hoogte verschil in de zuilen is ingegeven door dat deze vrouw de wereld inkeek door een open venster, gelijke hoogte van beide zuilen zou dat symbolische uitzicht  belemmeren. De messing L achter het glas staat voor het gouden randje. Symboliek zoals een kunstenaar nadenkt over zijn ontwerp.

Maroza maakt de roestvaststalen en CorTen stalen gedenkteken volledig in eigen beheer, dit heeft voor u het voordeel dat we direct in het gesprek kunnen aangeven wat wel en niet mogelijk is maar is vooral zichtbaar in de totaalprijs omdat we een inkoopstap kunnen overslaan. Door verder samen te werken met kleine glaskunstenaars zijn we in staat een persoonlijk gedenkteken te maken voor elk budget.

Bij Maroza werken we met persoonlijke aandacht en luisteren we naar uw wensen, aan de hand van één of meerdere gesprekken maken we voor u een tekening en een voorbeeld van de opmaak zodat u er thuis nog een rustig over na kunt denken en vergelijken.

Maroza is leverancier van gedenktekens in Zuid-Holland maar heeft de mogelijkheid te plaatsen door heel Nederland en België. Voor een geheel vrijblijvend gesprek kunt u langskomen bij ons in Sliedrecht of wij komen op afspraak naar u toe. Het is ook mogelijk om dit in de avonduren te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *